Mailopsætning på mobil, Android.

Opdateret Af Morten Mosen-Rieks

Ønsker du at opsætte din klubmodul emailadresse i din Android mobiltelefon, skal du gøre som følgende.

1. Først finder du i mailindstillinger stedet, hvor du kan konfigurerer nye emailadresser. Det kan variere fra telefon til telefon, men på Android telefoner findes denne mulighed typisk via MAIL/GMAIL appen.

Når du har fundet det vælger du muligheden 'Anden'

2. Indtast nu den ønskede emailadresse:

3. Vælg nu POP3 eller IMAP* :

4. Indtast password til din emailadresse:

5. Nu skal indstillinger for indgående mailserver indtastes. Brugernavn er altid selve emailadressen. Under server skal der stå mail.klubmodul.dk:

6. Nu gælder det indstillinger for udgående mailserver. Igen er brugernavn altid selve emailadressen. Og igen skal der under Server stå mail.klubmodul.dk:

7. Efter informationer for indgående og udgående mailserver er indtastet, kan det være at du skal tage stilling til opsæting af mailsynkronisering. F.eks. hvor ofte nye mails synkroniseres (hvor ofte der hentes nye mails ind i indbakken), om man ønsker at blive notificeret ved nye mails osv:

8. Herefter er din mailopsætningen færdig, og din Klubmodul emailadresse er nu tilgængelig når du vælger indbakke i din foretrukne mail app:

*IMAP eller POP3?

POP3:

• Download og sletning: Henter e-mails til én enhed og sletter dem ofte fra serveren.
  • Offline adgang: E-mails gemmes lokalt, så du kan læse dem uden internetforbindelse.
  • Enkelt enhed: Bedst til brug på én enhed.

IMAP:

• Synkronisering: Synkroniserer e-mails mellem serveren og alle dine enheder. E-mails forbliver på serveren.
  • Online adgang: Kræver internetforbindelse for at få adgang til e-mails, men nogle klienter kan cache e-mails lokalt.
  • Flere enheder: Ideel til brug på flere enheder.

Kort sagt: Brug POP3 for enkel enhedsbrug og offline adgang. Vælg IMAP for synkronisering på tværs af flere enheder og konstant adgang.